Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Safety Heroes Personages Speelt het Gratis spel en word ook Safetyhero!

Veilig en gezond werken.
Je hebt het zelf in de hand.

In een veilige en gezonde omgeving is het prettig werken. Zo’n omgeving creëer je met elkaar. Door er over te praten en na te denken, en vooral door er actief mee bezig te zijn. Interactief zelfs. Met Safety Heroes, een serious game ontwikkeld door het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid. Een unieke, toegankelijke en vooral leuke manier om risico’s op de werkvloer en passende maatregelen in beeld te brengen. Bovendien zet de game aan tot gesprek en actie.

Speel het spel gratis op www.safetyheroes.nl of download de gratis app. in de App store of de Google Play Store.

Het spel

Dankzij de safety hero, in de meeste bedrijven de preventiemedewerker, gaan de werknemers aan het einde van de dag gezond weer naar huis.

Speel het spel in vier sectoren: Industrie, Bouw, Zorg en Transport. Deze zijn als voorbeeld genomen, maar veilig en gezond werken is in alle sectoren relevant. Iedere sector in het spel is verdeeld in 12 levels. Ontdek de risico’s en vind de benodigde maatregelen om veilig de exit te halen. Schat de risico’s in, selecteer een ‘Safety tool’ en geef deze aan je werknemers. De Safety Hero creëert veiligheid voor al zijn werknemers en doorloopt de verschillende levels zonder ongelukken.

Download het spel
Google Play Store AppStore

of speel het spel online

Meedoen voor bedrijven

Creëer bewustwording voor gezond en veilig werken bij de medewerkers in uw organisatie.

Het Ministerie van SZW stimuleert gezond en veilig werken. Daarom is de game Safety Heroes ontwikkeld. Met de game wordt de betrokkenheid van werknemers en werkgevers bij het realiseren van een gezonde en veilige werkomgeving vergroot door onder andere:

• Bewustwording van arbeidsrisico’s op de werkvloer
• Bekendheid met risico inventarisatie en evaluatie
• Bekendheid van de preventiemedewerker vergroten

Als verantwoordelijke voor de medewerkers van uw bedrijf is het natuurlijk van belang dat alle medewerkers binnen uw organisatie zich bewust zijn van de risico’s op de werkvloer en de maatregelen die genomen kunnen worden om ongevallen te voorkomen. Ziekteverzuim kost geld en mensen die met plezier werken zijn productiever. Doe ook mee en laat uw medewerkers gratis deelnemen aan het spel. Onder het kopje ‘toolkit’ vindt u materiaal dat u daarbij ondersteunt.

Daag collega’s uit!
Schrijf je in via je Facebook account en deel je scores met je collega’s. Daag ze uit om de ultieme safety hero te worden!
Download voor android of apple

of speel het spel online

Toolkit

Communicatie toolkit voor bedrijven

Hoe kan je als HR Manager, brancheorganisatie, arbo-coördinator of preventiemedewerker alle aandacht vestigen op de Safety Heroes game? Zowel intern als extern? We maken het graag makkelijk voor je, download hier de toolkit.

Deze bevat afbeeldingen, logo’s, kant en klare berichten en nieuwsitems die je nodig hebt om te communiceren over (het belang van) de game. Daag collega’s uit!

Gereedschapkist
Logo's
Download Logo small Download Logo medium
Download Logo large

Poster algemeen
Download Poster algemeen A3
Download Poster versie 2

Poster competitie
Download Poster competitie A3

Nieuwsitems
Download Nieuwsbericht extern Download Nieuwsbericht intern
Download Reminder intern

Banners
Download Uitdaging Leaderboard Download Uitdaging Rectangle
Download Uitdaging Skyscraper Download Safety Hero Leaderboard
Download Safety Hero Rectangle Download Safety Hero Skyscraper

Meer informatie over veilig werken kun
je vinden op deze websites

Links
Link Arboportaal
Informatie over veilig en gezond werken. Arbowetgeving, nuttige instrumenten, tips, nieuws en links naar relevante websites.
www.arboportaal.nl
Link RI&E
De risico-inventarisatie & evaluatie is verplicht voor alle werkgevers (uitgezonderd ZZP-ers).
www.rie.nl
Link De preventiemedewerker
www.inpreventie.nl
Tablet
Download het spel

of speel het spel online

Contact

Meer informatie nodig?

Voor meer informatie over de game kunt u via onderstaand formulier contact opnemen met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Contact